Rondje langs het veld bij de JO19-1 en JO19-2 08-10-2016

S.C. Stiens JO19-1 vergeet aan het doelsaldo te werken tegen IJVC

Na de makkelijke overwinningen van de laatste weken verwachten we afgelopen zaterdag wat meer tegenstand te krijgen van de mannen uit IJlst. Maar ook nu bleek vanaf minuut één dat we wederom een tegenstander troffen die loerden op de counter en ons met veel spelers op de eigen helft opwachten.

Binnen vijf minuten had Arjen de score moeten openen, maar hij maakte net een beweging te veel waardoor de keeper alsnog kon redden. Omdat Teun, die zeer snel hersteld is van een spierblessure weer terugkeerde in de achterhoede, schoof zijn vervanger Jelle door naar de spitspositie. Met zijn lengte en kopkracht was de hoop ditmaal op hem gevestigd en hij zou het vertrouwen niet beschamen. Nadat we enkele kansen hadden gemist en Danny een prachtige goal zag worden afgekeurd wegens buitenspel werd het dan toch 1-0 door een goal van Jelle die een mooie voorzet van Danny binnen kon schieten.

Stiens bleef ook na de goal prima voetballen, maar de combinaties werden te lang doorgevoerd terwijl er genoeg mogelijkheden waren om te schieten en de onzekere doelman onder vuur te nemen. Als Timo dan toch maar eens een poging waagt is het ook direct raak, zijn schot verdwijnt rechts in de hoek. De 2-0 is tevens ook de ruststand en gezien het enorme veldoverwicht meer dan verdiend.

Na de pauze zien we binnen vijf minuten een paar prachtige aanvallen waarbij Timo en Danny alleen voor de keeper verschijnen maar beide scoren niet. Dit doet Jelle wel uit wederom een mooie voorzet ditmaal van rechts en een grote overwinning lijkt een kwestie van tijd. Na een kwartier spelen gaat Teun uit voorzorg naar de kant en gaat Wessel in de spits spelen, Jelle weer naar achteren en Robert op de plaats van Timo. Qua spel veranderd er weinig waarbij wel moet worden gezegd dat de keeper een paar goeie reddingen heeft op schoten van Robert , Danny en Arjen. Maar echt scherp voor de goal zijn we niet ondanks de vele prima voorzetten. De laatste tien minuten wordt het spel slordiger en worden de posities steeds minder overgenomen waardoor IJVC er ineens een paar keer uit kan komen.

Met nog vijf minuten te gaan komt een diepe bal precies voor de voeten van de snelle linksbuiten en deze mist alleen voor Dennis niet en weet onze keeper na 535 minuten te passeren. Als net voor tijd een vrije trap recht voor de goal ook nog in één keer over Dennis de goal ingaat staat het ineens 3-2 en kijkt iedereen elkaar vol ongeloof aan. De mannen uit IJlst vieren de goals uitbundig mede omdat een grote nederlaag uitgebleven is en omdat zij toch maar mooi de eerste ploeg zijn die tegen Stiens gescoord heeft. De drie punten zijn binnen en daar gaat het tenslotte om maar volgende week in de topper tegen Bolsward zullen we wel tot de negentigste minuut geconcentreerd moeten blijven.

The man of the match was deze keer Teun v.d. Zee die na slecht drie weken herstel alweer meespeelde en dit uitstekend deed.

S.C. Stiens JO19-2 was afgelopen zaterdag vrij en speelt volgende week thuis tegen Blauw-Wit.