RCL – S.C. Stiens  2-2

RCL en S.C. Stiens deelden zaterdag de punten in hun wedstrijd in Leiderdorp. RCL was het meest teleurgesteld omdat men een 2-0 voorsprong bij rust in de tweede helft uit handen had gegeven. Men mocht echter de handen dicht knijpen, omdat qua de vele kansen, S.C. Stiens de 3 punten naar Friesland had moeten mee terugnemen!

RCL is een grote voetbalvereniging met 1350 leden. Een prachtig complex met kantine en kleedgelegenheid en met 6 velden waarvan 4 met kunstgras. De ontvangst was zoals altijd weer uitstekend geregeld. Het is ook altijd leuk voetballen tegen RCL, dat in de regel verzorgd voetbal probeert te spelen. Fotograaf en verslaggever “Gert Jan” uit Alphen aan de Rijn was ook weer aanwezig. Op de website “Decal Digitale Communicatie” staat zondag vast weer een mooi verslag van deze wedstrijd met de nodige foto’s er bij!

Gelijk in de eerste 5 minuten had S.C. Stiens de leiding kunnen en moeten nemen. Uit een voorzet had Janneke de hoek voor het uitzoeken, maar raakte de bal half, waardoor deze naast ging. Wanneer Stiens de bal in bezit had en ging opbouwen, trok RCL zich terug op eigen helft in een soort 5-4-1 opstelling. Stiens had moeite om hier doorheen te spelen en kwam in aanvallend opzicht vaak een mannetje tekort. Toen RCL voor de eerste keer de lange bal speelde was het gelijk raak. Anne Dieuwke werd op snelheid geklopt en de voorzet werd bij de tweede paal binnen getikt door een speler die even aan de aandacht van Marieke ontsnapt was, 1-0.  Een tegenvaller voor Stiens, omdat dit de eerste echte kans was voor RCL op dat moment. Grote kansen kreeg Stiens in de eerste helft niet meer. Uit het niets wist RCL zelfs de voorsprong te vergroten. Een onterecht gegeven hoekschop werd door aanvoerder en routinier Lesley Landweer strak voorgezet en een speler van RCL mocht ongehinderd binnen het vijf-meter gebied de bal in koppen, 2-0. “Twee doelpunten te eenvoudig weggegeven”, was dan ook de conclusie aan Stiens-zijde tijdens de rust!

In de tweede helft had trainer Atty Eelkema de opstelling van Stiens aangepast. Stiens kreeg hierdoor meer grip op de wedstrijd. Wat men bij Stiens goed deed was dat men steeds bleef voetballen door de bal goed rond te laten gaan. Gedurende de tweede helft moest RCL hierdoor steeds iets vaker achteruit om de goal schoon te houden. Dit lukte in het begin vrij aardig, al had men over enig keepers-geluk niet te klagen. Een schot van Janneke ging via onderkant lat het veld weer in en tot twee keer toe wist de keeper van RCL van dichtbij een doelpunt op de doellijn te voorkomen. Het leek zo’n dag te worden voor Stiens waarbij de bal er gewoon niet in wilde!

Ondertussen was na een kwartier in de tweede helft Sam Bosma in het veld gekomen voor Anne Dieuwke. Sam zou zich nog laten gelden. In eerste instantie vond Sam de keeper van RCL een paar keer op haar weg. Na een strakke voorzet van Janneke was er echter geen houden meer aan voor RCL en Sam tikte de bal van dichtbij tegen het net, 2-1. Met nog een kwartier te spelen rook Stiens dat er meer te halen viel. Opnieuw was het Sam Bosma die nu een keer over de rechter kant goed doorkwam en de bal uit een lastige hoek over de keeper in de verre hoek schoot, 2-2.  Een erg fraaie goal! Stiens had de smaak te pakken en probeerde nu definitief door te drukken. Siebine kreeg nog een uitstekende schietkans, maar de bal ging over het doel. Zo eindigde deze sportieve wedstrijd in een gelijkspel.

Voor volgende week staat er voor S.C. Stiens een thuiswedstrijd op het programma tegen Wartburgia 2.