Minnertsga JO11-1 – S.C. Stiens JO11-2

Hard werken loont…..

Vandaag moesten onze jongens zich klaarmaken voor een echte kraker. Uit naar de koploper Minnertsga. We moesten het helaas doen zonder onze vaste nummer 10 (Jayden Dijkstra). Minnertsga is de competitie sterk begonnen en beschikt over een makkelijk scorend team. Uit drie wedstrijden wisten ze al 40 doelpunten te maken. Dat we het lastiger zouden krijgen dan de eerste drie wedstrijden wisten we. De leiders van S.C. Stiens hadden besloten om met 1 man extra in de verdediging te spelen, zodat we van achteren uit konden voetballen. En achterin stond het! Wat een trio; Bauke Janse, Tycho Kuijer, en Niek Finnema. Samen met de laatste sluitpost, keeper Joran Keizer was dit een goed blok. In de eerste helft waren er over en weer kansen, maar onze verdediging onderschepte keer op keer de bal. Joran die op spectaculaire wijze ballen wist tegen te houden, stond als een monster te keepen. In een mooi opgezette aanval, met een goed opkomend middenveld (Joël vd Velden, Kamaal Ibrahim en Lars Kloosterman), wist spits Iman Pad voor S.C. Stiens de 0-1 op het scorebord te zetten. Iman Pad zorgde 7 minuten voor de rust ook nog voor de 0-2. Tijdens de rust werden de complimenten uitgesproken naar de boys. Iedereen speelde boven niveau en beschikte over de gewenste vechtersmentaliteit. Doel was om dit in de tweede helft vast te houden. Met opgeheven hoofden en vol zelfvertrouwen begonnen de jongens aan de tweede helft. Minnertsga had duidelijk een peptalk gehad en begon de tweede helft zeer sterk. Een hardwerkende achterhoede met een zeer zekere keeper zorgde ervoor dat Minnertsga niet tot scoren kwam. Door de aanvallen van Minnertsga ontstond er ruimte op het middenveld. Niek die de ruimte zag, speelde JoëL op maat aan en die tikte met een geweldig schot de 0-3 binnen. De complimenten gaan uit naar iedere individuele speler, die vandaag lieten zien dat je met voldoende inzet een wedstrijd naar je hand kon zetten. Ook Joran ontving van zowel thuispubliek als van meegereisde ouders de complimenten voor het uitstekende keepen. Nu 4 wedstrijden gespeeld, allen gewonnen, 23 doelpunten voor en 0 tegen. Een super prestatie van het gehele team. Top!