LAC Frisia MO19-1 – S.C. Stiens MO19-1

Een primeur, voor het eerst een MO19 team van S.C. Stiens die een wedstrijd zal spelen. De tegenstander van vandaag is LAC Frisia MO19-1.

Druilerige omstandigheden, flinke buien luchten en enkele kilometers verder op staan voetbalvelden blank. Bij Frisia valt die middag echter niets. De laatste wedstrijd van de dag, aanvang om 16:30. De eerste helft had wel een beetje weg van het weer. Dreigend, het leek of er wat zou kunnen gebeuren maar puntje bij paaltje waren het niets meer dan losse flodders. Het spel was chaotisch, de lange bal was meer regel dan uitzondering en balverlies zou de eerste zoekhit op google zijn. Nee, niet het voetbal dat wij willen spelen, wij kunnen beter en dat zullen wij ook moeten laten zien. De eerste wedstrijd in deze samenstelling, er is nogal wat gebeurd in de zomer, dus daar moet rekening mee gehouden worden. Enfin, de eerste 35 minuten werden er geen noemenswaardige kansen gecreëerd door een van beide teams, speldenprikjes waren het van beide kanten en daar bleef het wel bij. Het was te rommelig om een verschil te maken. Na deze 35 minuten viel uit het niets de 0-1, een corner van Lois werd door een speelster van Frisia gepromoveerd tot doelpunt. De aftrap werd genomen, geen druk op de bal, een weifelende keeper en het was 1-1. Gezien het spelbeeld een terechte stand al zou 0-0 normaler zijn geweest. En dus gingen wij rusten, enkele tips werden er meegegeven voor de tweede helft want wij kunnen veel beter.

De tweede helft stond er een totaal ander Stiens te voetballen. Het spel werd simpel gehouden en direct, onnodige balverlies was er niet meer en lange ballen werden vermeden. Er werd opgebouwd en Frisia had hier duidelijk erg veel moeite mee. Waar Frisia in de eerste helft ons kon bijbenen was hier in de tweede helft geen sprake meer van maar toch duurde het nog even voordat er werd gescoord. In de 60e minuut mocht Elina een vrije trap nemen halverwege de helft van Frisia. Bij de tweede paal wist, de pas in het veld gekomen, Brecht binnen te koppen. Daar was dan de verdiende voorsprong. Nog geen twee minuten later wist Janine op fraaie wijze de bal achter de keepster van Frisia te krijgen en kort daarop de mooiste goal van de dag. Prima combinatie op het middenveld waarna Lois werd bereikt die vervolgens de bal klaarlegde voor de opkomende Julia. De bal belandde na een flinke knal in de linkerbovenhoek. Een staaltje sterk voetbal van de dames en een verschil van dag en nacht met de eerste helft. In het verloop van de wedstrijd had de score nog een stukje hoger moeten uitvallen maar helaas lieten wij dat onszelf na. 1-4 de eindstand en in oktober de return om te beslissen wie door gaat naar de volgende ronde in de beker.

Volgende week staat Marum op het programma, een nieuwe uitdaging.