Heerenveense Boys – S.C. Stiens 0-1

Onder het toeziend oog van sportverslaggever Hijlko Broersma van Omrop Fryslân- radio, behaalde S.C. Stiens een magere overwinning in de uitwedstrijd op de vrouwen van Heerenveense Boys. Beide teams kennen elkaar ondertussen door en door en de wedstrijden eindigen vaak met één doelpunt verschil. S.C. Stiens trok dit keer aan het langste eind en de overwinning was gezien het spel en het aantal kansen meer dan verdiend!

Heerenveense Boys was al gedegradeerd. Toch wist men het S.C. Stiens ook nu weer moeilijk te maken. Verdedigend zat het redelijk goed in elkaar en men beschikte met Alissa Visch over een uitstekende keeper! In aanvallend opzicht kwam men echter tekort en dit was vanmiddag ook weer het geval. Anouk Bruil probeerde het wel, spelend als aanspeelpunt voorin, maar kreeg te weinig steun van haar medespelers om echt gevaarlijk te worden. S.C. Stiens had veelvuldig de bal en bij Heerenveense Boys beperkte men zich hoofdzakelijk tot verdedigen. S.C. Stiens wist een paar keer gevaarlijk te worden. Na goed voorbereidend werk van Demi kreeg Sam een vrije doorgang richting de keeper. Opnieuw kwam Alissa Visch als winnaar uit de strijd door het schot van Sam te blokkeren. Hetzelfde gebeurde met een schot van Janneke in de korte hoek. Ruststand 0-0.

Na de rust speelde S.C. Stiens tegen de wind in. Het spelbeeld van de eerste helft herhaalde zich grotendeels. Heerenveense Boys “parkeerde de bus” en S.C. Stiens probeerde een gaatje te vinden. Janneke speelde hoofdzakelijk vanaf de rechterkant en had het zwaar, omdat ze vaak 2 verdedigers moest zien uit te spelen die elkaar steeds rugdekking gaven. Toch wist Janneke een aantal keren de bal goed voor de goal te brengen. Hieruit was Anne een keer er dicht bij, maar Alissa Visch wist nog net de bal voor de doellijn te stoppen. Er waren nog ongeveer 10:minuten te spelen toen de 0-1 op het scorebord kwam te staan. Het was opnieuw een actie van Janneke over rechts die eindigde in een voorzet en bij de tweede paal werd afgerond door de goed meegelopen Saskia. S.C.Stiens probeerde hierna de wedstrijd rustig uit te spelen. Men kon echter niet voorkomen dat Heerenveense Boys nog een hoekschop kreeg, waar overigens niets uit kwam. Leanne moest nog een keer ingrijpen toen zij toch nog in een één tegen één situatie terecht kwam met een speler van Heerenveense Boys. De scheidsrechter vond het daarna welletjes en zo behaalde S.C. Stiens toch wel verdiend de 3 punten.

Met nog 1 competitiewedstrijd te spelen blijft het bovenin uitermate spannend wie er kampioen gaat worden.