Gehavend S.C.Stiens J0 19-1 komt tekort tegen de koploper

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen koploper Drachtster Boys op het programma, een team wat voor zo’n grote club op een te laag niveau speelt en minimaal 4e divisie hoort te spelen. Zeker als je nagaat dat ze over 4 JO19 teams beschikken en dus de keuze hebben uit ongeveer 60 spelers. Met een gemiddelde van 6 goals per wedstrijd weet je dus dat ze over veel scorend vermogen beschikken en dit het jaar is dat het moet gebeuren. Helaas had Stiens de pech dat door blessures en een schorsing er slechts 10 spelers over bleven en dat alle afwezigen ook nog verdedigers waren. Improviseren dus en met middenvelder Lars op de laatste man positie, Tim Burema van JO 19-2 op de  linksback en Maurice en Jelle op de andere 2 posities achterin begonnen we aan de wedstrijd. Gelukkig speelden we direct na de JO17-1 en konden we gebruik maken van Hendrik, Rients en Melle die ervoor zorgden dat we in ieder geval wisselspelers hadden.

Dan de wedstrijd, het initiatief lag natuurlijk bij onze tegenstander waarbij onze buitenspelers zich deze keer iets lieten inzakken om zo de ruimtes klein te houden. Grote kansen waren er in de eerste helft nauwelijks te noteren en doelman Harmen liet zien dat hij weer helemaal terug is Ook Stiens kreeg geen echte uitgespeelde mogelijkheden en het gevaar moest komen uit corners en vrije trappen. Zonder al te veel problemen werd de rust met 0-0 gehaald en bleek de geïmproviseerde verdediging prima te functioneren, waarbij Tim zeker een groot compliment verdiend. In de rust wordt aangegeven dat we op dezelfde manier moeten blijven voetballen en met de wind mee snel de diepte moeten zoeken waar Stefan veel duels uitvocht met het centrale duo. Met veel vertrouwen begonnen we aan de tweede helft en was er alle vertrouwen in een goeie afloop. Maar helaas ging de bal na 2 minuten spelen op de stip nadat Tim duidelijk de bal speelde maar volgens de scheids eerst een been raakte . De penalty stuitte  via de linker binnenkant paal en de rechterkant paal alsnog het doel en de achterstand was daar. Nauwelijks bijgekomen van deze teleurstelling werd er opnieuw gescoord door onze tegenstander, nadat Luuk ongelukkig de bal onder zijn voet liet lopen en de spits van Dr. Boys de bal wederom via de binnenkant paal in kon schieten. Nog geen 5 minuten gespeeld en weg kans op een goed resultaat. Stiens had daarna moeite om het weer op te pakken en het duurde zeker een kwartier voor we weer wat beter in de wedstrijd kwamen. Het laatste half uur kwam Rients voor Maurice en even later Hendrik, die sterk inviel voor de niet fitte Hotse. Helaas moesten we daarna ook nog met 10 man verder nadat Wessel zijn 2e gele kaart kreeg en dan hoop je dat het geen grote uitslag wordt. Uiteindelijk werd er nog 1 keer gescoord door Dr. Boys en was de uitslag dus 0-3 voor onze gasten, en op basis van de 2e helft was dat ook een terechte afspiegeling van de krachtsverhouding. Zaterdag zijn we vrij en heeft iedereen even een week om te herstellen van de pijntjes en hopelijk zijn we daarna weer compleet voor de wedstrijd tegen BCV/Bergum.