Franeker MO17-1 – S.C. Stiens MO17-1D

Eerst de wedstrijd tegen Franeker, met de nodige spelers uit de MB2 die eerder op de dag al een hele wedstrijd hadden gespeeld en met de nodige pijntjes bij enkele MB1 spelers werd er vertrokken naar Franeker, een team dat al jaren bij samen speelt en eerder dit seizoen tegen een zeldzame nederlaag aanliep bij ons. Vandaag zou het echter een zware klus worden. Er werd een klein half uur later afgetrapt omdat er gewacht moest worden op de scheidsrechter die ’s ochtends zijn wedstrijden voor de KNVB fluit. Overigens floot de beste jongen een uitstekende wedstrijd, viel niets op aan te merken.

De wedstrijd zelf, een wedstrijd die vooral op het middenveld plaats vond. Kansen werden er niet gecreëerd en ook al snel ging de ene na de andere bij ons naar de kant met pijntjes en dan gaat het een lange wedstrijd worden. Waar Franeker het moest hebben van afstandsschoten moesten wij het hebben van corners en dus was de enige mogelijke ruststand 0-0. Al had 1-1 ook gekund na een grote kans van Franeker als ook een grote kans van ons. Het team dat als eerste zou scoren zou er vandaag met de 3 punten vandoor gaan.

Binnen twintig seconden in de tweede helft was het raak, 1-0 voor Franeker. Bij een inworp op de middenlijn werd er naar elkaar gekeken, Franeker lette wel op en konden met twee man op de keeper af. Zonde dat zo’n moment de wedstrijd beslist, een hard leermoment voor ons. Je kunt niet stil blijven staan bij beslissingen want er wordt altijd door gevoetbald. De veertig minuten daarop volgend verliepen identiek aan de eerste helft. Wij konden niet, in de eerste helft zaten er al 5 doorheen, wat zeg ik, in de eerste twintig minuten. Een kleine selectie speelt je op zo’n moment parten. In de blessuretijd viel de 2-0 nadat wij alles of niets speelden. Kranig hebben wij ons verweerd en zo langzamerhand kunnen wij ons opmaken voor de halve finale van de beker.