Een kwartier voetballen blijkt niet genoeg voor MO17 te zijn

Een eerste helft waarin een compleet onherkenbare ploeg in het veld stond. Onrustig, veel balverlies en hautain. Nee, voetballen op je elfendertigst is alleen voorbehouden aan gelouterde spelers met meer jaren aan ervaring op het voetbalveld dan haren op het hoofd. We zouden het wel even doen en met drie punten van het veld stappen. Het was een ieder voor zich wedstrijd, buiten het veld wordt er honderduit terwijl binnen de lijnen er schaapachtig naar elkaar gekeken wordt. BBC begon feller en mocht de eerste kans noteren terwijl wij op onze beurt weinig wisten te creëren, onrustig en onnauwkeurig passes waren een prooi voor de goed meevoetballende keepster van BBC die daarnaast ook nog bij schoten een uitstekende indruk achterliet. Een eerste helft die daarna voortkabbelde, weinig kansen over en weer en een ruststand van 0-0 was daardoor het gevolg.

De tweede helft werd aangevangen op een andere manier, balletje ging rond en BBC wist niet meer van de eigen helft af te komen. Anniek raakte de paal en de keepster van BBC moest ook nog een aantal maal redding brengen, wat zij overigens helaas voor ons uitstekend deed. Een spaarzame uitval van BBC resulteerde echter helaas in de 0-1, een voorzet vanaf de achterlijn leek in eerste instantie een makkelijke prooi voor Barber, echter werd de bal losgelaten en viel deze pardoes voor de voeten van de BBC spits die van zo’n kleine drie meter de bal in de lege goal kon tikken. Nog geen vijf minuten later viel ook de 0-2, een corner leek eerst te worden weggewerkt bij de eerste paal, bal werd in tweede instantie verkeerd geraakt en ook nu mocht BBC van een meter of drie aanleggen en was het slechts een koud kunstje. Een schot van Hiltje bracht nog enigszins de spanning terug maar het mocht helaas niet baten. Een kwartier lekker gevoetbald en helaas het eerste puntenverlies.

Volgende week op naar GAVC, een kans om deze domper van ons af te voetballen. Onderschatten blijft een gevaar en ook weer de les van deze week. Voetballen doe je met z’n allen en niet ieder voor zich.