Vrouwen S.C. Stiens verliezen van talenten Saestum 2

De vrouwen van S.C. Stiens konden het uiteindelijk niet bolwerken in de thuiswedstrijd tegen Saestum 2. De jonge talenten trokken, mede door verdedigingsfouten bij Stiens, verdiend aan het langste eind.

Een pass zo in de voeten van een speler van Saestum betekende dat Stiens met 1-3 achter kwam te staan halverwege de tweede helft. Deze tegenslag wist men uiteindelijk  niet meer te boven te gekomen. In de tweede helft heeft men bij Stiens er nog wel alles aan gedaan om de bakens te verzetten. Lisa was er een paar keer dicht bij maar de goede keeper van Saestum was steeds een sta in de weg. Ook Janneke had een aantal keren pech met de afwerking. Zo redde de keeper van Saestum nog een keer fantastisch op een van dichtbij ingeschoten bal. Een doelpunt had de spanning misschien nog terug kunnen brengen  in de wedstrijd. Toen dit niet lukte, kon Saestum de wedstrijd uiteindelijk verdiend over de streep trekken.

Het lijkt er op dat in de hoofdklasse dit seizoen iedereen van iedereen kan winnen. Zo ook  vanmiddag, waar Saestum frank en vrij voetbalde en het er alles aan deed om het de koploper moeilijk te maken. Stiens voetbalde een beetje te afwachtend in de eerste helft en liet de opbouw aan de tegenstander die liet zien dit uitstekend te beheersen. Dit leverde ook nog eens twee doelpunten op. Bij het eerste doelpunt kreeg Ingrid de ingeschoten bal via de binnenkant van de paal ongelukkig tegen haar voet waardoor de bal alsnog in het doel verdween. Uit een vrije trap had Demi Roggeveen voor Stiens nog wel voor de gelijkmaker gezorgd. Opnieuw kwam Saestum op voorsprong toen er niet adequaat in de verdediging bij Stiens  werd ingegrepen en een speler van Saestum niet aarzelde en de bal langs Ingrid schoot.

Na rust zou het dan alsnog bij Stiens moeten gaan gebeuren. Er werd als team beter gespeeld dan in de eerste helft en er werd meer druk uitgeoefend op de tegenstander. Dit leidde ook tot een aantal kansen, maar i.p.v. de gelijkmaker kwam men door een verdedigingsfout met 1-3 achter en was de wedstrijd min of meer gespeeld.

De jonge talenten van Saestum toonden zich een uitstekende tegenstander met prima positiespel. Geen schande om tegen deze tegenstander vandaag het onderspit te delven.  Volgende week speelt men bij Stiens al weer de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Men neemt het dan op in Haarlem tegen DSS.