Vrouwen S.C. Stiens nemen ook horde RCL  1-4

De vrouwen van S.C. Stiens blijven als debutant verrassen in de landelijke hoofdklasse. De moeilijke uitwedstrijd tegen RCL in Leiderdorp, wist men winnend af te sluiten. Een uitstekende teamprestatie tegen een prima voetballende tegenstander.

Trainer Atty Eelkema had deze keer in de spits gekozen voor Iris Pinkster. Anne Sikkema was n.l. nog niet geheel hersteld van de tegen ACV opgelopen enkelblessure en begon hierdoor op de bank. Op het middenveld nam Tessa Grashuis de plaats in van Rixt van der Zee. Sabiene Burggraaff speelde op haar vertrouwde plek  en kreeg als extra taak om het spelverdeler en aanvoerder Lesley Landweer moeilijk te maken. Dit pakte redelijk goed uit en het aantal kansen van RCL in de eerste helft bleef hierdoor beperkt. Marije had het in het begin zeker lastig tegen de handige en snelle Jill Sanrodji, maar herstelde zich gedurende wedstrijd prima. Ook Lea Luzola als spits, bleek een handenbinder bij RCL, maar Demi en Leanne wisten haar knap aan banden te leggen. De beste kans voor RCL kwam uit een diepe bal in het strafschopgebied, waarbij Ingrid bleef staan en Demi de bal nog net kon weghalen voor de inkomende Luzola. Stiens was echter al een aantal keren veel gevaarlijker geweest in de tegenaanval. Zo schoot Janneke uit een voorzet net langs de voor Stiens verkeerde kant van de paal. Even later was het wel raak toen Janneke haar directe tegenstander liet staan en beheerst afrondde. Toen Iris na een half uur Janneke voor de goal wist vrij te spelen, was het opnieuw raak. Zo ging men bij Stiens met een comfortabele voorsprong van 2-0 aan de thee en hier viel weinig op af te dingen.

Één helft goed spelen kan men bij Stiens al redelijk goed. De vraag bleef of men ook al zover was om een wedstrijd op dit niveau op dezelfde wijze uit te kunnen voetballen. En het moed gezegd, dit lukte ook in de tweede helft prima. Hoewel RCL wel extra aanzette voor de aansluitingstreffer,  bleef men bij Stiens gecontroleerd voetballen. RCL kreeg wel een aantal hoekschoppen te nemen maar Ingrid had er steeds goed het oog in en wist een aantal keren zelfs de bal klemvast te pakken. Saskia kopte nog wel een keer de bal uit de hoek, of was de bal toch al naast gegaan?  Ondertussen had Janneke na een demarrage haar derde doelpunt gemaakt door de bal in de verre hoek te krullen. De wedstrijd leek definitief gespeeld, maar het tegendoelpunt van RCL viel iets te snel, n.l. gelijk vanaf de aftrap. Een speler kreeg door het centrum teveel ruimte en wist te schieten. Hoewel Ingrid nog een hand tegen de bal kreeg, wist Jill Sanrodji uit de rebound de bal alsnog tegen het net te koppen. Zou het dan toch nog spannend gaan worden? Dit had gekund als Ingrid een hard schot van Landweer niet met beide benen had gestopt. Janneke maakte echter alsnog aan alle onzekerheid een einde. Opnieuw was zij haar tegenstander te snel af en ook de afronding liet niets aan het toeval over. De score had nog hoger kunnen uitvallen. Lisa Snoek schoot de bal tegen de keeper terwijl de bal afgelegd had kunnen worden op de vrij staande Iris. Maar wat deed het er nog toe. De winst voor Stiens was immers allang binnen.

Het was een overwegend sportieve wedstrijd tussen twee teams die aanvallend wilden voetballen en waarbij Stiens terecht aan het langste eind trok. Het was Janneke die aanvallend het verschil maakte. Het was zeker ook een prestatie van het gehele team op de wijze van hoe er door iedereen werd geknokt voor een goed resultaat. Het was mooi om te zien hoe men hiervoor uiteindelijk werd beloond. Voorlopig blijven de vrouwen van S.C. Stiens de ranglijst in de hoofdklasse aanvoeren en wie had dit vooraf kunnen bedenken?  De verschillen tussen de teams in deze competitie zijn echter zeer gering en de competitie is nog niet eens op de helft. Daarom blijft men bij Stiens voorlopig met beide benen op de grond staan.

Volgende week komt Saestum 2 in Stiens op bezoek