Sterk S.C. Stiens1 wint ruim van St. Anna 1

Na het gelijkspel tegen Zeerobben 1 was St. Anna 1 de volgende tegenstander. St. Anna 1 had de eerste bekerwedstrijd tegen GAVC gewonnen en kon bij winst S.C. Stiens al uitschakelen. Zo ver kwam het niet in St. Anna. S.C. Stiens was deze avond duidelijk sterker en de uitslag van 2 – 5 was niet geflatteerd.

S.C. Stiens liet in de opening zien dat ze geen afwachtende houding aannamen en hier kwamen voor de winst. Wat heb je ook te verliezen? Er werd geprobeerd druk te zetten, zonder echt gevaarlijk te worden en St. Anna liet dat gebeuren. Na een kwartier was de eerste grote kans wel voor St. Anna, maar kansrijk werd er hard naast geschoten. In de 25e minuut was het wel raak voor St. Anna. Niet voor het eerst en laatst in deze wedstrijd raasde Harmen Visser over links over de verdediging van S.C. Stiens en gaf goed voor waarna het simpel intikken was [misschien moest Harmen ook maar eens thuiskomen…]. 1 – 0 voor St. Anna en dat was toch wel een tegenvaller voor S.C. Stiens. Lang hoefden de best veel meegereisde Stiensers niet te treuren, want al vrij snel viel de gelijkmaker. De sterk en slim spelende Wilco Bergsma werd onderuit gehaald, aarzelde geen moment en ging door de diepte in. Hij bracht de bal laag voor op Gerbrand Sinnema en hij was het die de keeper passeerde door de bal prachtig achter zijn standbeen langs de keeper te tikken. 1 – 1 was de ruststand.

Kort na rust trok S.C. Stiens de wedstrijd naar zich toe. Invaller Almer Hietkamp knalde in de 49ste minuut van buiten het strafschopgebied prachtig raak en in de 57ste minuut strafte Jorrit Bergsma slecht verdedigen van St. Anna resoluut af en daarmee stond de 1 – 3 op het scorebord. Even daarvoor had de goed keepende Robin van der Meer prima reddingen verricht. Zijn reddingen en de goals voor S.C. Stiens zorgen ervoor dat bij St. Anna het geloof in een goed resultaat wegebde. Helemaal als Peter Jansen Klomp in de 69ste minuut de 1 – 4 op het scorebord zet na weer een prima aanval. De wedstrijd was daarmee gespeeld, totdat de goede leidende scheidsrechter plotseling een strafschop toekende aan St. Anna. Iedereen verwachtte een vrije trap voor het neerhalen van Pieter Elgersma, maar de scheids oordeelde anders. De penalty werd benut, maar S.C. Stiens liet er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. Almer maakte nog de 2 – 5, maar de uitslag had met gemak hoger kunnen uitvallen, maar dat bleef St. Anna bespaard. Het zou goed zijn wanneer S.C. Stiens zich door ontwikkelt naar een ploeg dat geen mededogen kent. Dan wordt je een topploeg.

S.C. Stiens speelde een prima wedstrijd en aanstaande zaterdag spelen ze uit tegen GAVC in Grou om 17.00 uur. Daarna weten we of we door zijn in deze sterke bekerpoule. Mocht het helaas niet lukken, dan zijn in ieder geval de wedstrijden tegen Zeerobben en St. Anna goed geweest voor het vertrouwen. Na zaterdag weten we meer.