S.C. Stiens -Reiger Boys 2-2

ACV is uiteindelijk de kampioen geworden in de Hoofdklasse A middels een 3-2 overwinning op Wartburgia 2.  Oranje Nassau is door een gelijkspel tegen Sparta Rotterdam op de tweede plaats geëindigd en S.C. Stiens is verdienstelijk derde geworden met 22 wedstrijden 48 punten.

Het gelijke spel van S.C. Stiens tegen Reiger Boys betekend dat men nu nacompetitie moet spelen voor een plek in de Topklasse. S.C. Stiens moet volgende week zaterdag 11 juni een uitwedstrijd spelen tegen SSS uit Klaaswaal (Hoeksche Waard) die op plek 11 is geëindigd in de Topklasse.

Er stond veel op het spel. S.C. Stiens kon theoretisch nog kampioen worden en Reiger Boys kon nog nacompetitie moeten spelen voor degradatie. S.C. Stiens had veelvuldig balbezit in de eerste helft, maar wist niet erg gevaarlijk te worden. Het bleef bij een scrimmage voor de goal en een klutsbal die buiten bereik van de keeper van Reiger Boys tegen de lat eindigde. Reiger Boys had aan één aanval genoeg om aan de leiding te komen. De gevaarlijke linkerspits Manouscha Ruiter werd de diepte in gestuurd en maakte geen fout alleen voor Ingrid. 0-1

Direct in de eerste vijf minuten na de rust stond de gelijkmaker al op het scorebord. Een schot van Janneke werd losgelaten door de keeper en Sam gaf het laatste zetje. 1-1  De verwachting was dat Stiens de wedstrijd naar zich toe zou trekken. Reiger Boys verdedigde echter steeds goed en anders was er altijd nog de uitstekend keepende Jana Spieker die de ballen tegen hield. Opnieuw had Reiger Boys aan één kans genoeg om weer aan de leiding te komen. Een zondagsschot van 30 m afstand verdween boven Ingrid tegen het net. 1-2

S.C. Stiens verzamelde nog één keer al haar krachten. Anne Sikkema was er dichtbij, maar haar inzet eindigde tegen de onderkant van de lat. Uiteindelijk was het Anouk de Groot die namens Stiens de 2-2 nog scoorde. Dit werd tevens de eindstand. Voor S.C. Stiens betekende dit dus nacompetitie voor promotie. Voor Reiger Boys was het ene punt net genoeg om zich te handhaven in de Hoofdklasse.