S.C. Stiens MO13-2 speelt knap gelijk tegen Frisia MO13-1

De eerste wedstrijd van het seizoen, voor het eerst op een groot veld zorgde er toch wel een beetje voor dat de speelsters wat zenuwachtig waren. Van te voren hadden leiders Hendrik en Sven vertelt wat ze vandaag graag zouden willen zien op het veld. In ieder geval héél veel zin om te voetballen, duels winnen van de tegenstander, elkaar helpen bij samenspelen en de bal veroveren en goed in de positie blijven voetballen. En dat is goed gelukt. Vooral de eerste 20 minuten speelden we op de helft van Frisia. Judith, Ilza en Chantal kwamen er in de aanval een paar keer goed door, maar werden op de laatste meters voor de keeper van Frisia nog goed van de bal gelopen. De verdedigers van Frisia waren dan ook iets groter en sterker. Op het middenveld stonden Fenna, Marinke en Ineke. Zij vochten leuke duels uit en gingen prima mee de aanval in of hielpen de verdediging.

De verdediging stond prima. Aanvoerdster Leonie en voorstopper Feline waren moeilijk te passeren. Op links had Nynke geen probleem met de aanvaller van Frisia en ook Annejin stond goed te spelen tegenover de beste van Frisia. Toen Marjolein inviel voor Annejin en ook Ineke werd gewisseld voor Lisanne kregen we het toch wel wat moeilijker. Lisanne wilde graag overal spelen en stond daardoor niet altijd op tijd weer op haar positie. Marjolein kreeg het daardoor best moeilijk. Gelukkig is Marjolein snel en geeft nooit op, want anders had Frisia vast wel een gescoord. Ook Marije kwam in het veld voor Marinke.

Voor de rust werd er niet gescoord en dus zochten we met 0 – 0 de kleedkamers op. Na rust werd Frisia sterker. De leiders denken dat dit komt doordat Frisia een betere conditie heeft. Bij S.C. Stiens kwamen de pijntjes en traantjes en daarmee verloren we de grip op de wedstrijd. Toch wist de goed spelende Judith te scoren. Vanaf links kwam ze goed door en op eigen kracht scoorde ze de mooie 0 – 1. Na deze goal wilde en moest Frisia natuurlijk aanvallen en jammer genoeg wisten ze te scoren. Dat had S.C. Stiens best kunnen voorkomen, want we stonden er bij en keken er naar.

De uitslag was 1 – 1 en daarmee mogen we best tevreden mee zijn. Op de trainingen kunnen we werken aan onze conditie, balbeheersing en samenspelen. We gaan een leuk seizoen in, waarin het leren voetballen het belangrijkst is. De overwinningen komen dan vanzelf, want wij zijn voor niemand bang. Ook niet voor teams van MO1. Wij zijn de enige MO2 in de competitie. Laat ze maar komen.