S.C. Stiens JO17-1 Winterkampioen

De KNVB heeft voor de JO17 dit seizoen nieuwe competitie opzet bedacht. Net als bij de jongste jeugd wordt er gespeeld in een najaarsreeks waarbij de beste vier teams na de winter worden ingedeeld bij ‘soortgenoten’ en onderling mogen strijden om een promotieplek. Voor de JO17-1 voelde het onwennig maar om toch volop gebruik te maken van de nieuwe opzet werden vooraf twee doelstelling benoemd: eindigen bij de eerste vier en winterkampioen worden.

De bekerwedstrijden leverde slechts één puntje op en een flinke afstraffing (6-0 verlies). Gelukkig was de competitiestart een stuk positiever. Na drie wedstrijden werd er al duidelijk welke ploegen zouden strijden om de eerste vier plaatsen. SC Stiens was één van de kanshebbers. Toen een concurrent met 5-0 naar huis werd gestuurd bleek de koppositie voor SC Stiens waarmee we meteen de te kloppen ploeg waren. Dé wedstrijd van deze competitie werd gespeeld tegen Frisia. Doelpunten in de eerste en laatste minuut, een rode kaart en een eindstand van 6-5: alle ingrediënten waren aanwezig bij deze heerlijke pot voetbal.

Het enige verlies werd geleden tegen Dronrijp/Foarut. Terwijl SC Stiens het betere van het spel had en de beste kansen ging Dronrijp/Foarut er met de 2-1 winst vandoor. Het blijft voetbal.

Door het verlies kwam de volgende tegenstander Trynwalden op de ranglijst langszij. Overtuigend werden onze gasten weggespeeld en met een 7-1 overwinning kwam plaatsing bij de laatste vier (doelstelling 1) binnen handbereik.

De twee wedstrijden daarop werden de punten tegen laag vliegers Leovardia en Bergum vakkundig mee naar huis genomen. In de laatste wedstrijd van deze reeks was een gelijkspel voldoende om winterkampioen te worden. Ondanks vele afgelastingen mocht JO17-1 afgelopen zaterdag op het kunstgras proberen het benodigde puntje binnen te halen. De wedstrijd was niet van hoog niveau; onrust en zenuwen leken de spelers in de greep te houden. In de rust werd duidelijk dat de concurrent punten had verspeeld. We konden vrijuit voetballen maar wilden toch met een overwinning de winterstop halen. Er waren veel kansen voor nodig en een attente keeper die de nul wist te bewaren om met een 1-0 overwinning het eindsignaal te halen en als winter kampioen gehuldigd te worden.

Als je in 11 wedstrijden 30 punten weet te behalen, 40 keer scoort en maar 14 tegen krijgt ben je de terechte winterkampioen en dat mag gevierd worden. Trots zijn wij als begeleiders op de spelers die met veel inzet, plezier en zonder gezeur dit mooie resultaat binnen hebben weten te halen. Ook dank aan de betrokken ouders voor hun support en medewerking.

We kijken uit naar de voorjaarsreeks met misschien wel weer een feestelijk eindresultaat.

 

Begeleiding SC Stiens JO17-1