S.C. Stiens JO11-1 op schot tegen Zeerobben

S.C. Stiens JO11-1 maakt een goede seizoenstart door. Zo is er nog uitzicht op volgende ronde in de beker. In de competitie met 9 punten uit 3 wedstrijden zijn ze deze week de nieuwe koploper van de competitie geworden. De in verhouding jonge ploeg toont spierballen als tegenstander een kopje groter is. Zo werd met slim- en werkvoetbal afgelopen woensdag een klinkende overwinning tegen SF Deinum neergezet. Nu was het de beurt om de kunsten op eigen veld te laten zien tegen Zeerobben. Het was uitstekend voetbal weer en de jongens hadden er zin in.

Trainer Sander Kars, die door schoolkamp een weekje moest missen, sloot zich weer aan bij de groep. Na complimenten te hebben uitgesproken over de winst van afgelopen woensdag nam hij de jongens mee in de vandaag te spelen tactiek.
Ook deze wedstrijd begonnen we met de vaste opstelling, immers “Never change a Winning Team”. Pinchhitter Lars van der Pol, een heuse topscorer stond ook vandaag wederom in de spits. Zijn doel en opdracht was duidelijk.
Middenvelders Bram Maters, Jorn Jelle Bremer, Sander Zondervan en Rutger Liemburg waren de aangevers en kilometervreters van het veld. Trainer Sander Kars attendeerde de middenvelders dat ze achterin hun rust konden pakken. Zodat de batterij weer over voldoende energie beschikte als de aanval weer werd gekozen. Alle middenvelders hebben de ambitie om te scoren, maar zullen ook af en toe achterin moeten helpen. Controlerend achterin werd de verdedigende taak uitgevoerd door het ijzersterke duo Bouke Janse en Niels Kloosterman. Op doel de onze betrouwbare en vaste waarde; Joran Keizer.

Door de afwezigheid van Sander Kars werd er deze week onder leiding van Anne van der Kooi en Bart Maters getraind. Beide heren worden nogmaals bedankt voor het opvangen en trainen van de jongens. Mede dankzij hen bleven de jongens in hun ritme.

10:00 uur werd door scheidsrechter Bart Maters afgefloten voor begin van de eerste helft. S.C. Stiens begon zeer gretig aan de wedstrijd en zat er vanaf de aftrap er boven op. Met veel vechtlust en snel overspel werd gelijk een stempel gezet op deze wedstrijd en dit resulteerde al snel in een vroege goal. De tweede goal ontstond nadat Jorn de bal op het middenveld veroverde en Sander kort aanspeelde. Sander ronde het mooi af. 2-0. Binnen een minuut werd door Rutger de 3-0 binnen geschoten. Frustraties liepen bij Zeerobben op en er werd af en toe meer op de man dan op de bal gespeeld. Met rust stonden we 5-0 voor, door nog 2 treffers van Lars.

Sander Kars was inmiddels naar Balk vertrokken, waar hij zelf een wedstrijd moest spelen. Peter Keizer zette de boel tijdens de rust weer op scherp en de tweede helft bleek een kopie te gaan worden van de eerste helft. Met goals van 2 x Lars en 1 x Bram werd de stand op 8-0 gebracht. De 9e viel uit een corner. Eerder deze week werd er speciaal getraind op de corners en het was mooi om te zien dat het geoefende ten tonele werd gebracht. Met nog 2 minuten op de klok wist Bram de stand in de dubbele cijfers te brengen. Eindstand 10-0! Scheidrechter Bart Martens werd bedankt voor de arbitrage.
Met tevreden koppies liepen de jongens onder luid applaus van de supporters richting kleedkamer. De klus was geklaard en na een mooie voetbalweek met het maximale resultaat uit twee gespeelde wedstrijden werden er zes punten toegevoegd. S.C. Stiens JO11-1 blijft hiermee koploper. 4 gespeeld 12 punten, 25 doelpunten voor en 5 tegen.

Zaterdag 21 oktober 10:15 uur spelen we de Bekerwedstrijd thuis tegen Minnertsga. Dit is de laatste wedstrijd in de eerste ronde. Om verder te bekeren hebben we aan een gelijkspel genoeg, maar daar nemen onze jongens geen genoegen mee. We hopen op veel thuis publiek om de jongens aan te moedigen en hiermee is de oproep gedaan!