S.C. Stiens en Oranje Nassau delen de punten 0-0

De topper, tussen de nog ongeslagen teams van Oranje Nassau en S.C. Stiens, eindigde in Groningen uiteindelijk zoals de wedstrijd was begonnen met een 0-0 eindstand. Jammer was het dat, met nog vier minuten te spelen, Janneke Ennema koppend ongelukkig in botsing kwam met een speler van ON. Janneke moest met twee diepe hoofdwonden per ambulance worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Een pluim hierbij verdiend  speler Baukje Hiemstra van ON die aan Janneke de eerste hulp verleende. Hopelijk valt het mee en zijn er geen breuken, maar dat is op dit moment nog afwachten. De speler van ON leek er iets beter vanaf te zijn gekomen en werd eveneens behandeld door het ambulancepersoneel. Aangezien de lol er bij de  beide teams wel af was, werd besloten om de laatste vier minuten vanuit de middencirkel elkaar de bal toe te spelen.

De wedstrijd begon beter voor ON dan voor Stiens. ON zat gelijk goed in de wedstrijd en dit leverde een paar goede kansen op via snel combinatievoetbal. De beste kans was voor Bobby Dijkstra die alleen op keeper Ingrid Kars kon doorlopen maar naast schoot. Na een kwartier spelen kwam men bij Stiens steeds iets beter in de wedstrijd. Een vrije trap van Marije de Boer kon met moeite door de keeper van ON uit de goal worden getikt. Uit opnieuw een vrije trap, leek Stiens op een 0-1 voorsprong te komen toen Saskia Hoogstra de bal via haar schouder in de goal zag gaan. Vanwege vermeend buitenspel werd de goal op advies van de grensrechter van ON door de scheidsrechter afgekeurd.  Iris Pinkster schoot in goede positie nog een keer te gehaast naast het doel. Met de rust in zicht zette men bij ON nog eens aan en drukte Stiens steeds iets verder terug. Grote kansen leverde dit echter niet meer op.

Na de rust een gelijk opgaande wedstrijd met de beste kansen voor Stiens dat nu wel gelijk goed in de wedstrijd zat. Yasmin was in de rust in het veld gekomen voor Kelly en moest de snelle Aisse Gumbs verder aan banden leggen. Dit lukte aardig en het zal geen toeval zijn geweest dat deze later werd gewisseld door trainer Bollegraaf. Zoals al gezegd waren de betere kansen in de tweede helft voor Stiens. Een mooie counter eindigde in een voorzet van Janneke die net werd gemist door Iris en in tweede instantie werd naast geschoten door Berber van der Zee. De mooiste kans was echter voor Anne Sikkema die vrij de bal leek te kunnen inkoppen. Via de lat en in tweede instantie een speler op de lijn, werd de bal miraculeus uit het doel gehouden.  Met nog vier minuten te spelen dan de vervelende en ongelukkige botsing van Janneke Ennema met een speler van ON ,zonder dat er van enige opzet sprake was. Zo eindigde de wedstrijd uiteindelijk zoals hij begonnen was. Een uitslag waarmee de neutrale toeschouwer zeker kon leven. De vrouwen van S.C. Stiens blijven door deze uitslag koploper. Speler van de wedstrijd was voor mij deze keer Iris Pinkster, die na lange tijd weer een volledige wedstrijd speelde in het eerste en dit zeer verdienstelijk deed.

Volgende week speelt S.C. Stiens thuis voor de beker tegen Heerenveense boys.