S.C. Stiens 1 wint van lastig vv Nijland 1

S.C. Stiens 1 deed wat het moest doen en won verdiend met 3 -2 van Nijland. Toch was het een allesbehalve gemakkelijke wedstrijd. Aan beide kanten vielen spelers geblesseerd uit en van een heel eenzijdige wedstrijd was zeker in de eerste helft geen sprake. Vv Nijland beet flink van zich af, maar beet zich uiteindelijk ook stuk op S.C. Stiens.

Te laat komen bij wedstrijden van S.C. Stiens is dit seizoen niet handig. Ook nu weer opende S.C. Stiens sterk en al na 2 minuten lag de bal achter keeper van Nijland. Een werkelijk prachtige aanval over rechts werd heerlijk door Almer Hietkamp afgerond. S.C. Stiens had de vroege goal ook nu weer te pakken en ging daarna op zoek naar een grotere voorsprong. Ondanks het betere voetbal en diverse mogelijkheden viel de 2 – 0 niet. Kort voor het half uur moest Peter Jansen Klomp het veld geblesseerd verlaten. De jonge ploeg van René Dijkstra moest dus ervaring inleveren en dat zag je mogelijk terug.

Aanvoerder Eelke van der Wal van Nijland nam zowel voetballend als communicerend zijn ploeg op sleeptouw. Nijland won aan vertrouwen en groeide in de wedstrijd en was wat vaker op de helft van S.C. Stiens te zien. Het centrale duo van S.C. Stiens Doeke van der Ploeg en Tom Cats speelde deze middag zeer geconcentreerd en goed, maar had na een balverlies in de aanval en slecht ingrijpen op het middenveld van S.C. Stiens in de omschakeling het nakijken. Sjoerd Talsma schoot prima de 1 – 1 en tevens ruststand op het scorebord.

Het is goed te zien dat S.C. Stiens na rust vaak anders de kleedkamer uitkomt. Het was duidelijk te zien dat er gewonnen moest worden. Het geblesseerd uitvallen van keeper Evert van Schepen is dan ook een tegenvaller. Evert had aan het begin van het seizoen met regelmaat slordige momenten, maar de laatste wedstrijd staat hij goed te keepen. Wanneer hij dan plaats moet maken voor keeper Rendert Jan Veltman is het even schrikken, maar al snel was te zien dat Rendert Jan en het team met deze druk en situatie om kan gaan.

S.C. Stiens ging nog meer naar voren voetballen en Nijland kwam lange tijd niet meer in de buurt van Rendert Jan. Geduldig werd de druk opgevoerd en het knappe verzet Nijland verloor zichtbaar aan kracht. In de 60ste minuut gaf de sterk spelende Arjen Dotinga een prachtige voorzet en Stefan de Vries rondde even zo mooi af. De verdiende 2 – 1 stond op het scorebord. S.C Stiens ging goed door en in de 79ste minuut was het wederom de sterk spelende Stefan die de keeper kansloos liet en de 3 – 1 fraai uit de draai binnenschoot. Daarmee was de winst toch wel binnen?

In de slotfase werd het nog 3 – 2, maar de belangrijke winst was er voor S.C. Stiens. Volgende week wederom een belangrijke wedstrijd om de aansluiting te houden. In Leek speelt S.C. Stiens om 15.00 uur tegen VEV ’67. Kom niet te vroeg, maar ook zeker niet te laat.