S.C. Stiens 1 wint moeizaam van vv Hardegarijp 1

Normaal gesproken slaat S.C. Stiens 1 in de openingsfase toe. Nu was het eens de slotfase die S.C. Stiens de overwinning bracht. Een overwinning die moeizaam tot stand kwam en eerlijk is eerlijk: vv Hardegarijp had recht op minimaal 1 punt. Maar je krijgt niet altijd wat je verdient.

Toch had S.C. Stiens de wedstrijd al in de eerste minuut moeten openbreken. Over rechts werd een prima aanval opgezet en goed voorgezet, maar een 100% kans werd onbenut gelaten. Daarna probeerde S.C. Stiens het uiteraard wel, drong ook aan, maar werd zelden meer echt gevaarlijk. Vv Hardegarijp werd meer en meer gelijkwaardiger. Via de rechterkant dachten ze de meeste kans te krijgen om er doorheen te komen. Hun rechterspits is ook zeker een lepe speler, maar hij trof een man in vorm aan. Arjen Dotinga legt dit seizoen wel vaker spitsen aan banden en dat lukte dit middag ook weer.

Naarmate de eerste helft vorderde werd vv Hardegarijp sterker en creëerde enkele grote kansen. Vanaf links werd er een paar keer hard en laag voorgezet. Maar de afmaker was te laat of er niet. Beide teams overtuigden niet. Dat mocht S.C. Stiens zich gezien de stand op de ranglijst het meest aanrekenen. Verrassend was dat vv Hardegarijp maar 4 punten heeft vergaard, terwijl ze deze wedstrijd prima partij boden.

Na de rust hetzelfde spelbeeld, maar dat duurde tot de 60ste minuut. De prettig leidende scheidsrechter Buitenhuis moest met een blessure de wedstrijd verlaten. Gelukkig werd er een vervanger gevonden. Na het eerste fluitsignaal van hem was het vv Hardegarijp die wedstrijd openbrak. Ze begonnen de 3e helft veel scherper en in de 61ste minuut scoorde Hessel Breeuwsma de 1 – 0. Meteen daarna doken de spitsen van trainer Oane Westra weer voor de neus van Evert van Schepen. Vv Hardegarijp nam goed het initiatief en had de wedstrijd in die fase kunnen beslissen. Daarin slaagden ze gelukkig voor S.C. Stiens niet in en in de 67ste minuut scoorde Ate Ruisch op mooie wijze de 1 – 1. Het was toen S.C. Stiens dat weer terugkwam in de wedstrijd. Toch bleef vv Hardegarijp de gevaarlijkere ploeg. Totdat in de 85ste minuut Stefan de Vries na een prima actie uit de draai hard raak schoot en de overwinning dichtbij bracht. Wanneer even later Almer Hietkamp de 1 – 3 binnenschiet was voor S.C. Stiens de buit wel binnen. Het Stienser publiek wisten ze niet te verwennen, maar 3 punten zijn in deze fase van de competitie ook belangrijk.

Vv Hardegarijp maakte het S.C. Stiens meer dan lastig en de uitslag zal voor hun zuur zijn. Met nog 2 wedstrijden voor de wintersport draait S.C. Stiens momenteel best lekker. Als we tegen Sc Joure en VVI het maximale resultaat behalen, staan we er prima voor. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Sc Joure 14.30 uur.