MO19 weet veldoverwicht niet uit te drukken in score

Op een meer dan prima bespeelbaar D-veld, werd de winterstop afgerond en het tweede deel van de competitie weer aangegeven. Na enige tijd van weg geweest en de nodige gemiste verslagen hier dan toch weer een samenvatting in tekstvorm.

ONB was vandaag de opponent, wij zelf traden aan met enkele aanvullingen van de MO17 aangezien de open dagen van scholen geen rekening houden met ons wedstrijdschema. Na een kleine pauze van zo’n vier maanden mochten wij eindelijk weer de wei in. Even wennen was het natuurlijk wel maar na een kwartier voelde het alweer vertrouwd aan. De beginfase was onrustig en wennen, als een pasgeboren hertje bewogen wij soms voort over het veld. Mogelijkheden ontstonden er wel maar echt doordrukken konden wij niet in het eerste kwartier. Het spelbeeld was echter de gehele wedstrijd hetzelfde, de bal in ons bezit op de helft van ONB. Spaarzame uitvallen waren de enige speldenprikjes maar tot kansen resulteerde dit niet, counters werden als snel in die kiem gesmoord zodat er weer aan aanvallen gedacht kon worden. Schoten van binnen de 16 en er vlak buiten misten kracht of richting en anders stond de uitstekende keepster van ONB wel tussen de bal en de goal in. Positief was wel de manier van voetballen, in vergelijking met voor de winterstop zat er een hele verbetering in en liep ONB de bal achterna. Meerdere een op eens met de keepster van ONB waren niet aan ons besteed maar na zo’n 35 minuten viel daar dan toch het eerste doelpunt na een prima aanval. Lois trok de bal laag terug richting Marrit die op haar beurt met een schuiver de bal via de binnenkant van de paal in de verre hoek schoof. Kort daarop volgde het eerste schot van ONB, een vrije trap van een meter of 25 trof voor hen helaas geen doel.

De tweede helft kende eenzelfde beeld als de eerste helft, wij de bal op de helft van ONB en zij erachteraan rennen. Ondanks het grote overwicht bleef de marge beperkt tot een goal. Ook in de tweede helft wist de keepster van ONB van geen wijken en kwam meermaals als sterkste uit de strijd bij een op een situaties. Daarnaast werden nog ettelijke grote kansen gecreëerd maar ook deze werden niet tot doelpunt gepromoveerd. Het gevaar van een tegendoelpunt blijft dan altijd op de loer liggen, zeker als het te makkelijk gaat. Barber, onze gelegenheidskeepster, moest daardoor eenmalig redding brengen in de tweede helft. Een kleine tien minuten voor het einde werd de marge dan toch eindelijk verdubbeld. Tara mocht uit de rebound aanleggen en mocht hierdoor bij haar debuut tevens een doelpunt op haar naam noteren.

Volgende week komt RVC op bezoek, een combinatie van Renado en VVI. Een team die met 2-4 wist te winnen van Heerenveense Boys en samen met ons aan de leiding gaat.

Als het spel zo blijft als vandaag dan hoeven wij ons nergens druk over te maken maar lichtzinnigheid en onderschatting blijven altijd op de loer liggen.