Broekster Boys – S.C. Stiens 2-2

Op een prachtige grasmat trad S.C. Stiens in Damwoude aan tegen de Broekster Boys waarvan thuis met maar liefst 5-2 gewonnen werd. Trainer Ron de Boer en speler Hendrik Bouma van de koploper lieten afgelopen weekend al weten dat het voor de Boys niet meer mis kon gaan met nog wedstrijden tegen Stiens en VVI voor de boeg. …………

Onder leiding van scheidsrechter Huizinga nam de makkelijk combinerende thuisploeg direct het initiatief, Stiens werd teruggedrongen maar wist in de tegenstoot er een aantal malen dreigend uit te komen. Na 20 minuten kwam Broekster Boys op een 1 – 0 voorsprong toen Hendrik Bouma alerter was dan de Stiens defensie en doelman Rauwerda kansloos liet. Lang konden ze echter niet van de voorsprong genieten, een prima voorzet van Jordy Weykamp werd door Huub Klijnsma met het hoofd teruggelegd waarna Almer Hietkamp de trekker overhaalde 1-1.

De strijd werd hierna grimmiger en met name aanvoerder Doornbos van de koploper vergreep zich bij een uitval van SC Stiens, zonder dat er een bal in de buurt was, aan Almer Hietkamp. Arbiter Huizinga kneep een oogje dicht.

Op slag van rust kreeg Broekster Boys een uitgelezen mogelijkheid om opnieuw op voorsprong te komen. Randje buitenspel hield SC Stiens assistent-scheidsrechter van der Ploeg de vlag keurig naar beneden waarna de doorgebroken Bouma door doelman Rauwerda uit balans werd gebracht. Strafschop en geel voor Rauwerda oordeelde Huizinga terecht. De strafschop werd door Dijkstra troosteloos via de buitenkant van de paal naast geschoten.

S.C. Stiens dat deze wedstrijd over een ijzersterke reservebank beschikte met Wilco de Haan, Wilco en Jorrit Bergsma en Doeke van der Ploeg moest in de rust noodgedwongen wisselen. De grieperige Weykamp werd vervangen door van der Ploeg. Direct na de thee zette Broekster Boys aan voor een heftig offensief. De Stiens defensie kraakte maar brak niet. De backs Stefan Oost en Ewoud Bergsma hielden zich knap staande tegen de rappe buitenspelers van de Broek en in het centrum heersten Elgersma en van der Ploeg in de lucht.

De irritatie bij Broekster Boys bleef niet uit door het uitblijven van een voorsprong en Stiens bleef geduldig loeren op de kansen die ongetwijfeld zouden komen nu er meer en meer ruimte kwam.

In de 75e minuut kwam Stiens er goed uit, Gerrit Winkel wist met een prima passje Almer Hietkamp te bereiken, met een fraaie kapbeweging zette hij zijn tegenstander op het verkeerde been om vervolgens via de binnenkant van de paal de 1-2 aan te tekenen.

Voor Broekster Boys het moment om nog massaler de aanval te zoeken. Twee gruwelijk valse vlagsignalen van de Broekster grens Kuperus weerhielden Wilco de Haan en Peter Jansen Klomp op weg naar de 1-3. Met nog een dikke 5 minuten op de klok kwam de thuisploeg weer langszij, uit een corner kon Jos Regnerus bij de 2e paal de 2-2 binnen knikken.

In de ruim bemeten blessuretijd viel naast een aantal gele kaarten ook nog een megakans voor Hedzer Prins te noteren. De ingevallen Broekster spits kopte van dichtbij geheel vrijstaand over het doel. Niet veel later vond dhr. Huizinga het genoeg en droop Broekster Boys af waar bij SC Stiens het goede gevoel overheerste door het vertoonde spel, inzet en resultaat.