Bliksemstart S.C. Stiens tegen Barendrecht 4-0

Voor men bij Barendrecht een beetje wakker was had S.C. Stiens twee keer in de eerste vijf minuten gescoord.  Met recht kon worden gesproken van een bliksemstart! Een derde tegentreffer na ruim een kwartier zou men niet te boven komen en zo behaalde Stiens een redelijk eenvoudige overwinning

Barendrecht was naar Stiens afgereisd in de KNVB-bus waarin ook het Nederlands elftal normaliter wordt vervoerd. Men kwam echter niet met een compleet team naar Stiens. Men miste de eerste keeper en nog een aantal vaste krachten waren geblesseerd. Met een aantal meiden uit de onder 19 werd het team aangevuld.

Binnen 5 minuten stond S.C. Stiens op een 2-0 voorsprong. Janneke Ennema bediende Anne Sikkema eek keer op maat en even later zorgde Ennema zelf met en kiezel-hard schot voor de 2-0.  Toen na ruim een kwartier spelen Sam Bosma voor de 3-0 tekende, was de wedstrijd zo goed als gespeeld. Stiens was overwegend “de baas” op het veld. Barendrecht kreeg één echte kans toen Michelle Stubbs Demi omspeelde en Athina van Bolhuis een niet te missen kans bood. Bijna staande op de doellijn wist ze de bal toch nog over het doel te schieten.

Na de rust eenzelfde soort spelbeeld als in de eerste helft. Barendrecht probeerde de bakens te verzetten, maar wist niet heel gevaarlijk te worden. De kans die Rebekka van Esch kreeg had er overigens wel in gemogen. Gelukkig voor Stiens ging de bal over doel!  Beide trainers brachten gedurende de tweede helft nog een aantal wissels in het team. Bij Stiens kwamen Anna D. , Rivke en Renske nog in het veld voor Sam, Marieke en Anouk. Anouk had daarvoor nog wel voor de 4-0 gezorgd door attent te reageren op een schot dat de keeper niet geheel onder controle wist te krijgen! Al met al een dik verdiende overwinning voor de vrouwen van S.C. Stiens.

Volgende week zaterdag wordt er door S.C. Stiens afgereisd naar Rotterdam, waar men het om 18.00 uur in het stadion (Het Kasteel) mag opnemen tegen de talenten van Sparta-Rotterdam.