S.C. Stiens 1 wint eerste oefenwedstrijd

Na de eerste trainingsweek van het nieuwe voetbalseizoen stond de oefenwedstrijd tegen Haulerwijk op het programma. Gelukkig werd er na de afmelding van vv Marrum snel gehandeld. De ploeg van trainer Ed Laagland was hetzelfde overkomen en ook zij zochten een nieuwe oefentegenstander. Na kort telefonisch contact werd er dus alsnog een oefenwedstrijd ingelast.

Wervelende start

Met maar liefst 19 spelers vertrok de selectie van trainer Rudi vd Burg zaterdagochtend naar Haulerwijk. Op het mooie sportcomplex in het bosrijke Haulerwijk begon Stiens vanuit een 1-4-3-3 formatie aan de wedstrijd. Binnen tien minuten stond er al een 0-2 voorsprong op het scorebord. Nieuwkomer Dennis Elzinga (overgekomen van Leeuwarder Zwaluwen) wist via de linkerflank de keeper al in de 4e minuut te passeren. Kort daarop was het Gerbrand Sinnema die een inspeelpass van Haulerwijk wist te onderscheppen en genadeloos de 0-2 binnenschoot. Na deze wervelende start bleef Stiens ook aandringen. Haulerwijk werd teruggedrongen en Stiens probeerde in balbezit veelal via het middenveld de flankspeler te bereiken. Er werden tot de rust nog een aantal kansen gecreëerd naar tot meer doelpunten kwam het niet.

Stiens bouwt voorsprong verder uit

In de rust werden maar liefst 7 spelers vervangen. De gehele voorhoede en het middenveld bestond in het 2e bedrijf van de wedstrijd uit allemaal nieuwe spelers. Direct na rust was het aanvallende middenvelder Hilbrand Klijnstra die op randje 16 meter de bal in het net schoot. Kort daarop ging Rick Scheeringa goed door op een terugspeelbal op de keeper. Door slecht uitverdedigen van laatstgenoemde wist Wilco de Haan het mooiste doelpunt van de middag te scoren. De ingeleverde bal wist hij van 20 meter met een bekeken wreeftrap over de doelman tegen de touwen te schieten. Wilco is overgekomen van vv Bergum en terug op zijn oude nest. Rick verruilde ONS Sneek in voor S.C. Stiens. Wilco noteerde ook de 0-5 op zijn naam. Via een aantal schijven over links werd de ingeschoven de Haan aangespeeld, die zichzelf vrijspeelde binnen het strafschopgebied en de bal beheerst binnenschoof. Na 75 minuten kwam Almer Hietkamp op de linksbuiten te spelen. Vanaf deze flankpositie dribbelde hij van buiten naar binnen en haalde verwoestend uit, 0-6. Sander Kars bepaalde de eindstand op 0-7 door vanaf 18 meter bekeken de bal hard en onhoudbaar binnen te schieten. Wederom een prachtig doelpunt. Keeper Robin vd Meer hoefde de gehele middag nog niet in actie te komen. Haulerwijk had te weinig vermogen om te komen tot echte kansen. Robin is overgekomen van Wyckels Hallum en zal dit seizoen ook voor S.C. Stiens uitkomen. Niek Houkes ( vorig seizoen uitkomend voor LAC Frisia A1) is nog met vakantie maar zal na zijn vakantie aansluiten bij de selectie. Met dus 5 nieuwkomers, twee jongens vanuit de A1 selectie (Youri vd Werf en Fedde Akkerman) en de bestaande selectiespelers zal de voorbereiding gespeeld worden.

Barbecue

De zaterdagmiddag werd afgesloten met een barbecue georganiseerd door de technische staf. Een gezellige afsluiting van de eerste trainingsweek en werd tevens gezien als de officiële opening van het nieuwe voetbalseizoen. Ook was de B selectie hier grotendeels bij aanwezig waarvan er afgelopen week ook al veel spelers mee hadden getraind. Een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje.

Programma

Zaterdag 13 augustus zal Stiens meedoen met het COTK toernooi in Leeuwarden wat gespeeld wordt op sportcomplex Wiarda bij voetbalvereniging FVC.